appel-bieten-salade

ingrediënten:

1 rode biet

1 appel

1 sjalotje

Peper en zeezout

1 el mayonaise of olijfolie

 

bereiding:

Kook de rode biet en laat afkoelen (je kunt ook een dag van te voren bietjes eten en er eentje meer koken voor de volgende dag). Snij de biet in blokjes van ongeveer een halve centimeter. De biet kan ook rauw gebruikt worden, dan de biet raspen.

Verwijder het klokhuis en snij de appel in ongeveer gelijke blokjes als de biet. Maak het sjalotje schoon en snipper het. Vermeng de ingrediënten. Doe er de mayonaise of olijfolie doorheen.

Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

 

NB:

Dit is een heerlijk ontbijtgerecht. Als je de sjalot op nuchtere maag te sterk vindt, laat deze dan achterwege. Neem dan daarvoor bijvoorbeeld peterselie in de plaats.

rode bietjes
rode bietjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *