avocadopap

Wij hebben enkele dagen gevast. Om weer wat meer vastigheid in m’n maag te krijgen heb ik deze avocadopap gemaakt, heerlijk: voedend en vullend.

Ook zonder te vasten is het een goed ontbijt of lunch. Daar kun je menig uur op vooruit. Voor 2-3 personen.

 

ingredienten

1 rijpe avocado

2 rijpe bananen

handje kokosrasp

2 kopjes amandelmelk

1 el (rauwe) cacaopoeder

1 tl kaneel

1 el tahin

snufje zeezout en peper

 

bereiding

Schil de avocado en de bananen. Doe alles bij elkaar in de blender (of neem een staafmixer). Mix het tot een gladde, luchtige pap. Als ie te dik is, kun er wat water aan toevoegen tijdens het blenderen. Lepelen met een dessertlepel en ‘kauwen’ voor de nodige enzymen.

 

NB:

Eventueel kun je er nog wat olijf- of kokosolie aan toevoegen, voor nog meer goede vetten.

goede eigenschappen van avocado (met dank aan: undergroundhelathreporter)
goede eigenschappen van avocado (met dank aan: undergroundhelathreporter)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *