bananensouffle

Bananen gaan er bij ons altijd wel in. Alleen als de schil donker verkleurd blijven ze liggen, ook al zijn ze van binnen nog goed. Wat doe je dan? Verwerken in een gerecht!

Ingredienten:
3 eieren, gesplitst
snufje zout
½ tl vanillepoeder
3 el amandelmelk
2 rijpe bananen
20 gram honing
30 gram verkruimelde boekweitcrackers
boter

Bereiding:
Klop de eidooiers los met zout, vanillepoeder en de honing. Voeg daaraan de amandelmelk en crackerkruim toe, goed mengen. Prak de bananen fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Klop de eiwitten stijf in een andere (glazen) kom en schep dit door het eerste mengsel. Smeer de vorm in met boter (of 12 kleine vormpjes). De vorm slecht voor ¾ vullen (eventueel de rand hoger maken met stevig papier). Bak de souffle ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 180˚C.

Variatie
in plaats van bananen kun je ook ander stevig fruitpulp gebruiken.

bananen in kleur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *