bloemkool haas

pasen ligt in het verschiet, kuikens, hazen vliegen je bijna om de oren. Maar je kunt er wel je bord wat gezelliger mee maken. Andere figuren of gewoon puree kan natuurlijk ook.

ingredienten:
1 bloemkool
1-2 eieren
klontje boter of kokosolie
3-4 teentjes knoflook
nootmuskaat, peper en zeezout naar smaak

bereiding:
kook de bloemkool gaar in water met snufje zout, afgieten (water opvangen en bewaren). Stamp ze fijn. Snipper de knoflook en doe deze door de gestampte bloemkool. Voeg een beetje boter of kokosolie en de eieren toe en maak een gladde puree met de mixer. Als de puree te dik is, wat kookwater toevoegen. Op het laatst op smaak maken met nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm een beetje boter in de koekenpan. Kies een paar uitsteek-figuren uit. Vul de uitsteekfiguren met puree, goed aandrukken (dit gaat het makkelijkst op een gladde plank of plaat. Leg de figuurtjes met een grote spatel in de voorverwarmde/gebruinde boter en keer ze na enkele minuten om, en bak de andere kant bruin.

NB
deze puree(figuren) kun je als basis voor de warme maaltijd gebruiken, maar je kunt ze ook laten afkoelen en bij een salade gebruiken.

bloemkoolpuree5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *