ingrediënten:
400 gram schoongemaakte boerenkool
1 winterwortel
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 citroen
2-3 teentjes gesnipperde knoflook
1 laurierblad
Snufje kurkuma
Handvol peterselie
Scheut olijfolie
Peper en zeezout
1 liter kippen- of kruidenbouillon
bereiding:
Snipper de ui, en snij de wortel en bleekselderij in stukjes.
Doe de gesnipperde ui in de warme pan en bak deze totdat ze glazig worden, voeg een scheut olijfolie en de knoflook toe. Als deze warm zijn, de wortel en bleekselderij toevoegen. Ca. 5 minuten laten garen. Voeg de bouillon en de kruiden toe (laurier, kurkuma en peterselie). Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel ca. 40 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Blender de soep.
NB:
Je kunt wat stukjes gare kip toevoegen of droog geroosterde pijnboompitjes erover strooien.
