ei-gehaktbrood met indonesische touch

Ingrediënten

750 gram rundergehakt

1 ui, fijn gesnipperd

3 t knoflook, fijn gesnipperd

2 cm gember, geraspt

3 el ketjap kental (als je deze niet kunt vinden in de winkel, gebruik dan ketjap manis

2 tl sambal (als je echt van pittig houdt mag je er meer in doen)

4 eieren

½ tl komijn

2 tl ketoembar (korianderpoeder)

2 tl laos

snufje zeezout

2 eieren (totaal dus 6 eieren)

50 gram kokosmeel

 

Bereiding

Kook 4 eieren circa 6 minuten, zodat het eiwit hard is (dooier hoeft nog niet hard te zijn). Spoel af met koud water, pel ze en leg ze apart.

Verwarm de oven voor op 180ͦͦ C.

Doe het gehakt in een kom. Meng de ui, knoflook en gember er doorheen.

Voeg ketjap en sambal toe.

Meng de kruiden en het zout door het gehaktmengsel.

Meng 2 eieren door het mengsel. Voeg dan het kokosmeel toe. Als het gehaktmengsel nog te nat is, iets meer kokosmeel toevoegen.

Bekleed een cakevorm (24 cm) met bakpapier. Verdeel de helft van het gehakt over de vorm. Maak een kleine geul in het midden. Leg de vier gekookte eieren hierin. Verdeel de andere helft van het gehakt hier overheen. Voorzichtig aandrukken.

Vouw het bakpapier over het brood, zodat het helemaal is afgedekt.

Zet in de voorverwarmde oven en bak gaar in 60 minuten.

Tien minuten voor het einde van de baktijd het bakpapier wat de bovenkant afdekt, terugvouwen. Nu kan de bovenkant nog bruin worden.

Kan zowel warm als koud gegeten worden.

 

NB

Wil je het ei-gehaktbrood warm bij je ontbijt eten kun je dit op twee verschillende manieren doen. Je maakt het gehaktbrood klaar in de cakevorm en bakt ‘m in de ochtend pas af (als je een timer op je oven hebt is dit heel makkelijk, zonder timer zul je een uurtje wat anders moeten gaan doen. Een goede reden om voor het ontbijt te gaan bewegen, koud douchen of andere gezondheidsbevorderende trucjes uit te halen.

Je kunt het brood ook vooraf maken, een plak eraf snijden en de plak opbakken in een koekenpan..

De plakken zijn ook makkelijk mee te nemen als lunch

Ketjap hoort eigenlijk niet in het paleodieet.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.