gebakken bloemkoolroosjes

We waren een beetje uitgekeken op ‘gewone’ gekookte bloemkool. Maar er is met bloemkool nog heel veel meer mogelijk. Bakken in de koekenpan bijvoorbeeld.

 

Ingredienten

1 bloemkool

Klontje boter of scheutje olijfolie

2 t knoflook, gepeld en gekneusd

Peper en zeezout

 

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en smijd deze in niet te grote stukken, ook de steeltjes kun je gebruiken. Kook de bloemkoolroosjes bijna gaar in water met een beetje zeezout. Laat daarna goed uitlekken.

Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak hierin de bloemkool met de knoflook goudbruin. Af en toe omscheppen. Op smaak maken met peper en zout.

 

NB

Wil je nog meer smaak toevoegen, dan kun je vers gehakte peterselie toevoegen of andere verse kruiden als tijm of oregano.

bloemkool nog niet in roosjes gesneden
bloemkool nog niet in roosjes gesneden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *