gemengde paddenstoelen

paddenstoelen zijn een goede bron van eiwitten. Veel soorten zijn reeds verkrijgbaar, iedere soort heeft zo z’n eigen kenmerken en goede eigenschappen. Als je paddenstoelen als hoofdgerecht gebruikt, neem dan ongeveer 75-100 gram paddenstoelen per persoon

Ingredienten
gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld oesterzwammen, eekhoorntjesbrood en shiitakes)
2 sjalotjes, gesnipperd
2 el olijfolie of roomboter
1 el verse tijm
1 el verse oregano
1 el verse bieslook
1 el citroensap
Peper en zout

Bereiding
Maak de paddenstoelen schoon (dit is slechts een klein karwijtje, de meeste paddenstoelen zijn schoon. Ga ze niet wassen, alleen het vuil met een borsteltje verwijderen).
Grote paddenstoelen in stukken snijden, kleine paddenstoelen kun je heel laten.
verwarm de boter of olie in een koekenpan. Doe het gesnipperde sjalotje erbij en bak lichtbruin.
Voeg de paddenstoelen, tijm en oregano toe. Bak deze al omscheppend circa 5 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Strooi als laatste de gesnipperde bieslook over de paddenstoelen.
Warm serveren.

NB
veel paddenstoelensoorten zijn gedroogd verkrijgbaar. Makkelijk om in huis te hebben. Je hoeft ze maar kort voor te weken om ze te kunnen gebruiken

gemengde paddenstoelen
gemengde paddenstoelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *