gevulde speculaas

Sinterklaas is weer in het land, MET z’n zwarte pieten. Tijd voor gevulde speculaas.

 

ingrediënten:
125 gram geweekte dadels (12-24 uur), 125 gram amandelen, 1 tl citroensap
225 gram amandelmeel, 100 gram kokosolie, 150 gram geweekte abrikozen (12-24 uur), 1 ei, 1 eigeel, 2 el speculaaskruiden, snufje zout

1 eigeel, amandelen voor garnering

 

bereiding:

Vulling/spijs: hak de amandelen fijn (in koffiemolen of keukenmachine). Voeg de dadels en citroensap toe en meng tot een homogeen geheel. Laat rusten in de koelkast.

Smelt de kokosolie, doe dit samen met 1 ei, 1 eigeel en de gewelde abrikozen in de blender of keukenmachine en mix tot het een geheel is geworden. Voeg de andere ingrediënten toe. Weer mixen tot het een geheel is. Bakblik van ca. 24 cm (vierkant of rond) invetten en/of bekleden met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeen. Spreid 1 deel geheel uit over de bodem van het bakblik. Leg daarop de spijs. Vervolgens de tweede laag deeg. Garneren met amandelen en bestrijken met eigeel.

Bak de speculaas ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175˚C.

 

NB:

Ook al is de gevulde speculaas suikervrij, glutenvrij en lactosevrij, het blijft een caloriebom. Je zult er niet van afvallen! Zie het als een feestelijk tussendoortje (en het is tenslotte niet iedere dag feest).

sinterklaas en zwarte piet: gevulde speculaas tijd
sinterklaas en zwarte piet: gevulde speculaas tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *