groen groener groenst

een soepje is altijd makkelijk, als voorgerecht of volledige maaltijd

ingrediënten (voor 2 glazen):
1 el olijfolie
1 rode peper, fijngehakt
½ bosje lenteui, gesnipperd
350 gram snijbiet, in stukken gescheurd
500 gram spinazie, gewassen
250 ml kippenbouillon
250 ml water
snufje zout
3 el amandelboter

bereiding:
doe de olie in een pan en verwarm op een matig vuur. Voeg de rode peper en lenteui toe. Laat 6-8 minuten sudderen totdat de peper knapperig begint te worden. Voeg de snijbiet toe en bak mee gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens spinazie, water en bouillon toe, breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de amandelboter toe, en laat deze smelten. Doe dan de helft van de soep in de blender en maak het glad. Doe weer terug in de pan. Als je van gladde soep houdt, blender dan alles. Warm serveren.

NB:
spinazie zit boordevol vitaminen EN mineralen. Eigenlijk zit er geen bovengrens aan het eten van spinazie, eerder een ondergrens, neem zoveel als je op kunt! Afvalstoffen worden sneller uit je lijf afgevoerd als je regelmatig spinazie eet.

spinaziesoep
spinaziesoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *