herfstplaatkoek

ingrediënten:

200 gram kastanjebloem
50 gram pijnboompitten
50 gram rozijnen
enkele  takjes rozemarijn
scheut olijfolie
zeezout

bereidingswijze:

verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen een half uur in lauwwarm water en laat ze uitlekken. Voeg aan de kastanjebloem een kopje water toe  en een klein scheutje olijfolie. Roer goed door. Doe er een snufje zout bij. Voeg steeds water toe en blijf roeren tot een gladde matig vloeibare massa ontstaat. Zorg dat er geen klontjes in het deeg zitten. Schep er de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten doorheen. Vet een bakvorm in en leg enkele takjes rozemarijn op de bodem. Giet het deeg over de takjes in de bak- of taartvorm, zorg dat het niet dikker is dan 2cm. Bak de plaatkoek een half uur bij 200°C. Bestrijk daarna met een beetje olijfolie voor wat glans.

NB:
voor een knapperige bite, kun je ook nog wat noten toevoegen.

tamme kastanjes
tamme kastanjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *