kip met een vol gevoel

ingrediënten:

1 hele kip

1 ui

2 teentjes knoflook

150 gram gehakt

1 winterwortel

150 gram erwten

handje rozijnen

handje amandelen of cashewnoten

zeezout en peper

2 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

30 gram boekweit

verse koriander

1 el yoghurt

roomboter of olijfolie

 

bereiding:

zet de rozijnen in een kopje water zodat ze kunnen wellen. Snipper de ui en knoflook. Laat in een koekenpan een klontje boter/scheutje olijfolie warm worden. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en rul het los. Snij de wortel in blokjes en voeg deze toe, samen met de boekweit, de tomatenpuree en paprikapoeder. Voeg 1-2 kopjes water toe. Laat ca. 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg de erwten, rozijnen en (gehakte) amandelen toe. Verwarm even door. Vul hier mee de kip. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal in, leg hier de kip in en bestrijk de kip met wat boter of olijfolie. Als je nog wat vulling over hebt, leg dit naast de kip in de schaal. Voeg nog wat water toe. Controleer regelmatig of de kip niet te droog wordt en bruin kleurt (eventueel nog wat water toevoegen of wat boter over de kip smeren).

 

NB:

sommige mensen vinden de smaak van koriander te sterk. Je kunt de koriander vervangen door peterselie of munt.

(elke keer als ik een lekker gerecht hebt zitten we al te smullen en dan realiseer ik me dat ik WEER vergeten ben een foto te maken van het lekkere gerecht. Ik dacht dan zal ik een foto maken van de restjes of het karkas, maar zelfs dat is helemaal verorberd door een paar smullende katten en hond…; deze foto is gepikt van smulweb.nl, maar onze kip zag er NOG lekkerder uit)

(foto: smulweb.nl)
(foto: smulweb.nl)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *