komkommersalade

 

Ingrediënten

1 komkommer

1 el zout

2 el wijnazijn

1 tl vloeibare honing

1 el (olijf)olie

1 tl vers gemalen zwarte peper

1 el gehakte verse peterselie

 

Bereiding

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Leg ze in een vergiet. Strooi er een eetlepel zout over. Laat 10 minuten staan.

Spoel de komkommer af onder de koude kraan. Dep de plakje droog met keukenpapier. Doe ze in een glazen schaaltje.

Meng de azijn met 2 eetlepels water, (olijf)olie, honing en peper. Goed mixen.

Besprenkel dit over de komkommer.

Strooi de peterselie erover.

 

NB

Als het azijnmengsel meer tijd krijgt, kan het beter in de komkommer trekken, dit zal de smaak zeker goed doen (je moet alleen wat langer wachten).

Is toe te passen in het ketogeen dieet als je de honing achterwege laat.

De olijfolie kun je vervangen door een andere olie die je lekker vind, de olie wordt namelijk niet verwarmd, dus ontstaan er geen transvetten. Mogelijkheden: sesamolie, lijnzaadolie, druivenpitolie (geen kokosolie, deze stolt bij te lage temperaturen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *