Na de feestdagen kan ontgiften waarschijnlijk geen kwaad. Teveel oliebollen, teveel biertjes of wijntjes, ruime hoeveelheden zoetigheid. Aan het begin van het jaar maar weer goed beginnen.
Ingrediënten:
2 handen rode kool, fijn gesneden
2 handen broccoli roosjes
2 handen boerenkool, fijn gesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 (grote) winterwortel, geraspt
½ handje peterselie, fijn gesneden
1 handje walnoten
1 eetl. sesamzaad
Dressing:
80 ml olie (olijf, kokos, lijnzaad)
sap van 1 citroen
1 tl vers geraspte gember
beetje zeezout en vers gemalen peper
eventueel een beetje honing
Bereiding:
Doe de ingrediënten van de dressing bij elkaar en mix goed. Laat rusten tot je de salade gaat eten. Meng de ingrediënten van de salade. Besprenkel met de dressing.
NB:
Wanneer je darmproblemen hebt of niet goed tegen rauwe groenten kunt, dan de groenten even blancheren (kort, ca. 1 minuut in kokend water dompelen en weer af laten koelen). Na de hitte-schok zijn de groenten beter verteerbaar.

(foto: fruithoekske.be)