ontfeestingssalade

Na de feestdagen kan ontgiften waarschijnlijk geen kwaad. Teveel oliebollen, teveel biertjes of wijntjes, ruime hoeveelheden zoetigheid. Aan het begin van het jaar maar weer goed beginnen.

 

Ingrediënten:

2 handen rode kool, fijn gesneden

2 handen broccoli roosjes

2 handen boerenkool, fijn gesneden

1 rode paprika, in reepjes

1 (grote) winterwortel, geraspt

½ handje peterselie, fijn gesneden

1 handje walnoten

1 eetl. sesamzaad

 

Dressing:

80 ml olie (olijf, kokos, lijnzaad)

sap van 1 citroen

1 tl vers geraspte gember

beetje zeezout en vers gemalen peper

eventueel een beetje honing

 

Bereiding:

Doe de ingrediënten van de dressing bij elkaar en mix goed. Laat rusten tot je de salade gaat eten. Meng de ingrediënten van de salade. Besprenkel met de dressing.

 

NB:

Wanneer je darmproblemen hebt of niet goed tegen rauwe groenten kunt, dan de groenten even blancheren (kort, ca. 1 minuut in kokend water dompelen en weer af laten koelen). Na de hitte-schok zijn de groenten beter verteerbaar.

kool, kool en kool (foto: fruithoekske.be)
kool, kool en kool
(foto: fruithoekske.be)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *