pompoensoep

 

Ingrediënten

1 hele pompoen

2 uien, in halve ringen gesneden

2 el olijfolie of kokosolie

2 teentjes knoflook, gesnipperd

2 tl kerriepoeder

½ tl kruidnagelpoeder

1 tl sambal

sap van ½ limoen

water

2 tomaten (in stukjes)

zout en peper

 

Bereiding

Snijd de pompoen doormidden, haal de zaden eruit. Snijd het steeltje en kontje eraf. Snijd de rest van het vruchtvlees in blokjes (de schil mag eraan blijven).

De ui in ringen snijden, de knoflook snipperen.

Verwarm een soeppan en doe er de uien in. Voeg als ze gaan zweten de pompoenblokjes en olie toe. Als de olie warm is, de knoflook, kerrie, sambal, kruidnagelpoeder, een snufje zout en limoensap toevoegen.

De hoeveelheid water is afhankelijk hoe je de soep wilt. Wil je een dikke maaltijdsoep, voeg dan 1 kopje water (circa 200ml) toe. Wil je de soep wat dunner, dan meer water toevoegen.

Als het water aan de kook is, de tomaten (in blokjes gesneden en het hart verwijderd) toevoegen.

Ongeveer een half uur laten koken. Daarna blenderen of met de staafmixer pureren.

Op smaak maken met peper en zout.

Bestrooi de soep met vers gesneden peterselie of koriander.

 

NB

Leuk en lekker is om de soep te versieren met eiwitvlokken. Een eiwit kloppen in een glazen kom tot het stijf is. Met twee kleine natgemaakte lepels balletjes of vlokken scheppen en op de hete soep leggen. Deksel op de pan doen en nog 5 minuten laten garen.

IMG_9638

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *