preisoep

Ingrediënten

4 stengels prei

2 uien, fijngesnipperd

2-3 t knoflook, fijngesnipperd

1 grote zoete aardappel (met wit vruchtvlees), in blokjes

1 lt bouillon

zeezout en peper

1-2 el olijfolie

Bosje peterselie

Enkele plakjes gerookte zalm

 

Bereiding

Doe de gesnipperde ui met wat zout in een droge pan. Als de uien beginnen te zweten, dan de olie toevoegen. Als de olie warm/heet is, dan de in ringen gesneden prei, blokjes zoete aardappel en knoflook toevoegen. Enkele minuten meebakken. Daarna bouillon toevoegen en  in ca. 20 minuten gaar laten worden. Op smaak maken met zout en peper. Blenderen of met de staafmixer een gladde soep maken. Serververen met stukjes zalm en fijngesneden peterselie.

 

Vegetarisch/vegan:

Laat de zalm achterwege

Gebruik groente of kruidenbouillon

Geef een reactie

Your email address will not be published.