rosbiefbakje

lekker als thuislunch, maar ook makkelijk om mee te nemen

Ingrediënten

12 plakken rosbief

4 tenen knoflook

Ca. 450 gram spinazie (liefst vers)

4 eieren

1 el pijnboompitten

2 el olijfolif of kokosvet

4 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden

Peper en zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C

Gebruik 4 kleine ovenvaste schaaltjes.

Bedek ieder schaaltje met 3 plakken rosbief. Bestrooi deze plakken met versgemalen zwarte peper en wat zout.

Spinazie wassen en goed laten uitlekken. Verdeel de spinazie in vier porties en doe in ieder schaaltje ¼ deel.  Duw een klein kuiltje in de spinazie.

Pers per schaaltje 1 teentje knoflook over de spinazie. Giet er een scheutje olie overheen.

Breek in ieder kuiltje een ei. Bestrooi het ei met pijnboompitten en stukjes zongedroogde tomaat.

Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven totdat het eiwit geheel gestold is (ca. 20-30 minuten).

IMG_9966

Geef een reactie

Your email address will not be published.