shiitake salade

ingredienten
8 verse shiitakes of 30 gram gedroogde shiitakeschijfjes
250 gram in spaghettislierten gesneden courgette
3 el olijfolie
1 tl verse geraspte gember
1 rode paprika
1 groene paprika
1 rode ui
100 gram paksoi
2 wortels
1 bosje koriander
sap en rasp van 1 limoen
3 el sesamolie
chilipoeder
2 ‘gewone’ uien, zeer fijngesnipperd

bereiding
verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ‘gewone’ ui bruin en krokant. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Als je gedroogde shiitakes gebruikt, deze ongeveer 15 min. in lauw water laten weken. Blancheer de courgette-spaghetti en laat uitlekken. Snij  de paprika’s, rode ui, wortel en paksoi in grove stukken. Verhit de olijfolie in een wok, bak de gember, shiitakes, paprika, ui en wortels al omscheppend gedurende ca. 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog ca. 2 min. Laat de groenten afkoelen. Meng de courgette-spaghetti, limoenrasp en sap met het groentemengsel. Schep dan de chilipoeder en sesamolie er doorheen. Serveren met gesnipperde koriander en de gebakken uitjes.

variatie
als je koriander te overheersend (of gewoon niet lekker) vindt, kun je ook een ander vers kruid toevoegen.

 

shiitake salade
shiitake salade

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *