stoofvlees

Ingrediënten

800 gram runderlappen (sucadelappen, doorregen lappen, riblappen, poulet), in blokjes

3 uien, in (halve) ringen

3 teentjes knoflook, gesnipperd

100 gram roomboter

1 el milde paprikapoeder

3 laurierblaadjes

2 kruidnagels

50 ml balsamicoazijn

250 ml (runder)bouillon

peper en zout

 

Bereiding

Verwarm een braadpan op het vuur. Schroei in de warme pan het vlees aan alle kanten dicht. Haal het vlees uit de pan.

Doe de uienringen in de pan, totdat ze gaan zweten.

Voeg dan de knoflook en boter toe.

Als dit goed is doorgewarmd de kruiden toevoegen (paprikapoeder, laurierblaadjes, kruidnagel, peper en beetje zout).

Als het goed doorgewarmd is, schenk er dan de balsamicoazijn en bouillon bij en aan de kook brengen.

Sluit de pan af met een deksel, laat het gerecht circa 4 uur op een heel laag vuur gaar stoven.

Op smaak brengen met (versgemalen) peper en zeezout.

 

NB

In plaats van rundvlees kun je ook eenden- of ganzenvlees gebruiken.

Je kunt de kruidnagels heel laten, zorg dat je ze later weer terug vindt. In plaats van hele kruidnagels kun je  een  ½ tl kruidnagelpoeder gebruiken.

vleessoorten aan een koe
vleessoorten aan een koe

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *