tomatenbrood

 

Ingrediënten

200 gram amandelmeel

1 el pompoenpitten

1 el franse kruiden (herbes-de-provence)

Vers gemalen peper en zout

½ tl zuiveringszout (natirumbicarbonaat)

2 t knoflook, gesnipperd

1 rode ui

125 gram zongedroogde tomaten

1 el citroensap

4 eieren

1 el kokosolie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een ruime kom het amandelmeel, de pompoenpitten, kruiden, peper, zout en zuiveringszout. Meng goed door elkaar.

Hak de knoflook fijn. Snijd de ui en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Voeg dit bij de andere ingrediënten in de kom. Voeg nu ook het citroensap toe.

Klop in een aparte kom 4 eieren goed los. Voeg dit daarna bij de rest.

Smelt de kokosolie in een pannetje of op de verwarming (als deze aan is) en

giet dit bij het geheel. Meng nu alles goed door elkaar.

Bekleed een cake-bakvorm met bakpapier en doe het deeg in de vorm.

Bak het brood in ca. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

 

NB

Sommige mensen vinden amandelmeel te zoet of te cake-achtig. Je kunt dan het meel vervangen door een andere meelsoort of een mix van: kokosmeel, gierstmeel, boekweitmeel en/of kastanjemeel.

zongedroogde tomaten
zongedroogde tomaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *