venkelsalade

een heerlijke frisse salade

Ingrediënten

2 kleine venkelbollen (schoongemaakt en heel dun gesneden)

1 courgette, flinterdun gesneden in repen (bijvoorbeeld met de dunschiller of kaasschaaf)

15 gram verse dille, fijn gesnipperd/gesneden

Sap van 1 citroen

80 ml olijfolie

Zeezout en peper

4 handjesvol rucola

60 gram pijnboompitten, licht geroosterd (droog in koekenpan totdat ze beginnen te kleuren)

1 sinaasappel

 

Bereiding

Vermeng de venkel, courgette en dille in een schaal.

Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, zout en peper. Sprenkel dit over de groente en laat het minstens 20 minuten marineren.

Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit.

Doe vlak voor het serveren de rucola in een schaal. Schep alle courgette en venkel op de rucola en

giet de dressing die in de schaal blijft er bovenop. Voorzichtig omscheppen, voeg eventueel nog wat zout en peper toe,  naar smaak.

Doe de sinaasappelpartjes erover als garnering.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.