viscurry

Ingrediënten
600 gram kabeljauw
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
2-3 groene pepers, fijngesnipperd
2 cm verse gemberwortel, fijngesnipperd
1 stuk verse kurkuma, fijngesnipperd
2-3 el olijfolie of kokosvet
1 ui, fijngesnipperd
2 tl curcumapoeder (geelwortel)
2 tl gemalen ketoembar (korianderzaad)
1 tl gemalen djinten (komijn)
¼ tl gemalen kruidnagel
6 kardemompeulen (gekneusd)
400 ml kokosmelk
250 ml visbouillon
sap van 1 limoen
zeezout

Bereiding
Verhit een diepe koekenpan op matig vuur. Laat hierin de uien warmen tot ze gaan zweten. Voeg dan de olijfolie of kokosvet toe. Voeg de verse kruiden toe en schep 3-4 min. om tot de geuren vrijkomen. Voeg de specerijen toe en roer nog 2 min. om. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 10 min. zachtjes inkoken, af en toe omroeren. Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 min net gaat. Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *