viskroketjes

ingrediënten
250 gram kabeljauw
1 kleine ui
1 kleine wortel
2 takjes bladselderij
1 takje peterselie
1/2 rode peper
125 mililiter amandelmelk
125 mililiter water
zout en peper
kruiden
20 gram boter
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 theelepel komijnpoeder
125 gram kastanjemeel
2 eieren
verkruimelde boekweit- of kastanjecrackers
olijfolie

bereiding
Maal de ui, wortel, bladselderij, peterselie en de peper fijn in de keukenmachine. Breng de amandelmelk met het water bijna aan de kook met de vis, de specerijen, boter en de kruiden. Roer alles goed door elkaar. Laat de vis op een laag vuur in 10 minuten gaar worden. Roer dan in kleine beetjes het meel erbij tot een stevige massa ontstaat. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen en opstijven. Maak een dikke rol, Snij de rol in stukken van 6 centimeter lang en vorm kroketten. Kluts de eieren goed los en strooi de verkruimelde crackers op een plat bord. Rol de kroketten eerst in verkruimelde crackers, daarna door het losgeklopte ei en dan weer in de verkruimelde crackers. Je kunt de kroketten in de koelkast bewaren om later te bakken. Verhit de olie in een pan en bak de kroketjes goudbruin. Serveer de kroketjes warm.

NB
je hoeft natuurlijk niet perse langwerpige kroketten te maken. Je kunt ze ook in de vorm van koekjes of balletjes vormen.

kabeljauw

foto: ingredienten.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *