groene omelet

Ingredienten: 2 eieren handvol boerenkool of spinazie 150 gram kalkoenfilet handje cashewnoten ijsbergsla half bosje verse koriander 2 el mayonaise 1 el fruit 1 tl kerriepoeder Bereiding: doe eieren en groente in blender, mix tot groente glad zijn. Bak twee dunne omeletjes. Doe daarna mayonaise, fruit en kerriepoeder in blender en maak een smeuiige saus. …

groene omelet Lees verder »

lollies

Ingredienten: 250 gram boekweitmeel snufje zout 0,5 liter bieten kookvocht 2 grote eieren kruiden naar smaak bladsla, veldsla of spinazie plakken kipfliet, kalkoen of rosbief Bereiding: Meng het meel, zout, bietenkookvocht, kruiden naar smaak en eieren tot een beslag. Bak hiervan enkele dunne pannenkoeken en laat deze afkoelen. Leg op iedere pannenkoek enkele blaadjes sla …

lollies Lees verder »

bananenijs

Een heel makkelijk recept dit keer. Het wachten is nog het moeilijkst. Ingredienten: (over)rijpe banen Bereiding: pureer de bananen. Doe de puree in een bakje en zet in de vriezer. Ieder half uur de puree even omscheppen om kristallen te voorkomen. Variatie: Je kunt met bijna ieder fruit zo ijs maken. Ook combinaties van fruit …

bananenijs Lees verder »

flapje

ingredienten: 250 gram gemengd glutenvrij meel (kastanjemeel, kokosmeel, gierstmeel oid), 250 g roomboter, 125 ml ijskoud (koolzuurhoudend) water, ½ tl zeezout, ei, rest afhankelijk van de vulling. Eventueel sesamzaad of pompoenpitten. Vulling: appel, peer, kersen of groente Bereiding: meel en zout mengen. Boter in blokjes toevoegen, mengen totdat het op broodkruim lijkt, maar er moeten …

flapje Lees verder »

gevulde kip

Ingrediënten: 1/2 (rode) ui, gesnipperd; 1 el olijfolie, 4 kippenlevertjes in stukjes gesneden/gehakt; 1/2 kop rode wijn; 1/4 kop (gewelde) rozijnen; 1/2 kop walnoten, gehakt; 1/4 kop selderie, gehakt; 1 appel, geschild en in plakjes; 1 hele kip zout Bereiding: Doe de gesnipperde ui in de pan met een beetje zout, totdat deze gaat zweten, …

gevulde kip Lees verder »

dadelomelet

Ingredienten (2 personen): klontje (geiten)boter of kokosvet 6 dadels ½ tl kaneel 4 eieren zeezout scheutje amandelmelk Bereiding: Smelt de boter in een koekenpan, doe de dadels erin samen met de kaneel (dadels eventueel in stukje snijden).  Vuur laag zetten. Klop de eieren los met wat amandelmelk en zeezout. Giet de eieren over de dadels. …

dadelomelet Lees verder »