wortel-paprikasoep

Ingrediënten
500 gram winterwortels
2 gele of rode paprika’s
2 uien
2 t knoflook, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
½ tl cayennepeper
1 tl oregano
sap van 1 sinaasappel
50 ml kokosmelk
bouillon (liefst groentebouillon; maar experimenteer met andere bouillon voor een andere smaak)
klontje roomboter

Bereiding
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Schil en snipper de ui. Doe de uisnippers in de soeppan, als de uien gaan zweten het klontje boter toevoegen. Voeg de knoflook, stukken paprika, tomatenpuree, cayennepeper en oregano toe en laat heel even stoven. Blijf goed omscheppen. Schil of schrap de winterwortels en snijd in stukken van 3 cm. Doe de wortels in de pan, schep door het uimengsel en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat circa  15 minuten koken tot de wortels gaar zijn.

Haal van het vuur en maak een gladde soep met de blender of staafmixer.
Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe aan de soep. Schenk de kokosmelk door de soep, goed doorroeren.
Zet nog even op het vuur om op temperatuur te laten komen (niet meer laten koken).

NB
ook lekker met gember (een stuk gemberwortel van 2 cm snipperen en mee laten koken)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *