ingrediënten:
500 g rode bietjes, gaar, geraspt
1 (rode) ui, gesnipperd
500 ml groentebouillon
2 el olijfolie
2 t knoflook, gesnipperd
200 g pastinaak, gaar, geraspt
1 cm gember, fijn geraspt
½ tl djinten (komijnpoeder)
scheutje balsamicoazijn
peper en zeezout
bereiding:
als de bieten en pastinaak nog niet gaar zijn, deze eerst koken, af laten koelen en raspen.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met wat zout tot ie glazig wordt. Voeg de knoflook, gember, djinten en pastinaak toe en bak even mee. Voeg dan de bieten toe en de bouillon. Laat de soep ca. 15 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Doe er een scheutje balsamicoazijn door vlak voor het opdienen.
NB:
Sommige mensen vinden gladde soep lekkerder. Je kunt de soep in de blender fijnmaken tot ie glad is (je hoeft dan vooraf de ui, pastinaak en bieten niet zo klein te raspen of snipperen). Ook lekker met wat walnoten als garnering.
