gevulde kip

Ingrediënten:
1/2 (rode) ui, gesnipperd;
1 el olijfolie,
4 kippenlevertjes in stukjes gesneden/gehakt;
1/2 kop rode wijn;
1/4 kop (gewelde) rozijnen;
1/2 kop walnoten, gehakt;
1/4 kop selderie, gehakt;
1 appel, geschild en in plakjes;
1 hele kip
zout

Bereiding:
Doe de gesnipperde ui in de pan met een beetje zout, totdat deze gaat zweten, dan olie toevoegen. Als olie warm is, de kippenlevertjes toevoegen en bakken tot ze een beetje bruin zijn. Doe dan de andere ingredienten erbij en laat smoren voor ca. 5 minuten. Vul de kip met het mengsel en zet de kip in de voorverwarmde oven van 200 graden Celsius gedurende circa een uur (of totdat ie gaar is).

IMG_6155

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *