Met puree zijn zoveel mogelijkheden. Deze vinden ze bij ons het lekkerst.
Ingrediënten
3 (ca. 500 gram) pastinaken
2 el tahin of notenpasta
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
Klontje roomboter
Olijfolie
Sap van 1 citroen
1 tl komijnpoeder
½ tl paprikapoeder
Peper en zout
Bereiding
Schil de pastinaken, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje water en een snufje zout gaar. Afgieten en kookwater bewaren.
Stamp de pastinaken met het klontje boter en wat kookvocht tot een niet te dikke puree (als de puree te dik is, iets meer kookvocht toevoegen).
Voeg de tahin, knoflook, citroensap en komijnpoeder toe en meng goed door de puree.
Op smaak brengen met zout en peper.
Als de puree klaar is, paprikapoeder erover heen strooien en giet een scheutje olijfolie over de puree.
