pompoen-bieten-brood

Als mensen oervoeding of paleo gaan eten, is een vaak gehoorde ‘klacht’: “ik mis het brood”. Hierdoor zijn er allerlei groenten-fruit-brood variaties ontstaan. Dit is er een van. Dus heb je een van de ingredienten niet (de eieren zijn wel essentieel), dan kun je dat vervangen door een vergelijkbaar product. De bieten kun je vervangen door pastinaak, de pompoen door wortel, de appelazijn door citroensap enzovoort. Maak je eigen paleo-brood-variant.

Ingredienten
200 gram rauwe biet, geraspt
200 gram pompoen, geraspt
75 gram kokosmeel
75 gram amandelmeel
75 gram kastanjemeel
1 banaan
6 eieren
1 tl kaneel
1 el kokosolie (op kamertemperatuur) of olijfolie
1 el appelazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˟C. Prak de banaan en meng deze goed met de eieren. Voeg dan alle ingredienten een voor een toe aan het banaan-ei-mengsel. Goed mengen.

Bekleed een cakevorm van 28cm met bakpapier of smeer goed in met roomboter of kokosvet (is extra, staat niet in de ingredientenlijst). Doe het beslag in de cakevorm en zet 30 minuten afgedekt in de oven (snijplank, deksel van patevorm of aluminiumfolie; maar van de laatste ben ik niet zo’n fan, maar is wel makkelijk). Verwijder het deksel en zet nogmaals 30 minuten in de warme oven. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rekje.

NB
het loof van de bietjes kun je gebruiken in een salade, die je weer bij het brood kunt eten.

rode bietjes met loof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *