Preisoep

Ingredienten
4 stengels prei
2 uien, fijngesnipperd
2-3 t knoflook, fijngesnipperd
1 grote zoete aardappel (met wit vruchtvlees), in blokjes
1 lt bouillon
zeezout en peper
1-2 el olijfolie
bosje peterselie
enkele plakjes gerookte zalm

Bereiding
Doe de gesnipperde ui met wat zout in een droge pan. Als de uien beginnen te zweten, dan de olie toevoegen. Als de olie warm/heet is, dan de in ringen gesneden prei, blokjes zoete aardappel en knoflook toevoegen. Enkele minuten meebakken. Daarna bouillon toevoegen en  in ca. 20 minuten gaar laten worden. Op smaak maken met zout en peper. Blenderen of met de staafmixer een gladde soep maken. Serververen met stukjes zalm en fijngesneden peterselie.

NB
Wil je het gerecht vegetarisch of vegan klaarmaken?
Laat de zalm achterwege.
Gebruik groente of kruidenbouillon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *