regelmatig adviseren wij, maar ook andere collega’s, ‘sole’.
hier het recept:
ingredienten:
(keltisch) zeezout of ander mineralen zout (bijvoorbeeld himalayazout)
(gevitaliseerd) water
een schone fles of pot die je kunt afsluiten

bereiding:
vul de pot of fles ongeveer voor een derde (1/3) met zout
voeg water toe tot de hele pot of fles gevuld is

goed roeren of schudden, zodat het zout goed oplost in het water
het is de bedoeling dat je een verzadigde oplossing krijgt, dit
houdt in dat er niet meer zout op te lossen is in het water

laten rusten

omdat we een verzadigde oplossing hebben gemaakt, zal er altijd een
bodempje zout overblijf.
Als er geen zout op de bodem ligt, is de oplossing niet verzadigd.
Voeg dan wat extra zout toe en opnieuw goed roeren, net zolang tot
er wel een klein beetje zout op de bodem blijft liggen.
Deze verzadigde oplossing kun je zeer lange tijd bewaren. Schep
eruit wat je nodig hebt.
M.n. keltisch zeezout is niet helemaal ‘schoon’. hierdoor kan het water
of het bovenste laagje wat grauw lijken. Dit is geen enkel probleem.
Voeg een theelepel toe aan je glas drinkwater!