Stoofvlees

Ingredienten
800 gram runderlappen (sucadelappen, doorregen lappen, riblappen, poulet), in blokjes
3 uien, in (halve) ringen
3 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram roomboter
1 el milde paprikapoeder
3 laurierblaadjes
2 kruidnagels
50 ml balsamicoazijn
250 ml (runder)bouillon
peper en zout

Bereiding
Verwarm een braadpan op het vuur. Schroei in de warme pan het vlees aan alle kanten dicht. Haal het vlees uit de pan.
Doe de uienringen in de pan, totdat ze gaan zweten. Voeg dan de knoflook en boter toe.
Als dit goed is doorgewarmd de droge kruiden toevoegen (paprikapoeder, laurierblaadjes, kruidnagel, peper en beetje zout). Als het geheel goed vermengd is en warm, schenk er dan de balsamicoazijn en bouillon bij en aan de kook brengen.
Sluit de pan af met een deksel, laat het gerecht circa 4 uur op een heel laag vuur gaar stoven.
Op smaak brengen met (versgemalen) peper en zeezout.

NB
In plaats van rundvlees kun je ook eenden- of ganzenvlees gebruiken.
Je kunt de kruidnagels heel laten, zorg dat je ze later weer terug vindt. In plaats van hele kruidnagels kun je  een  ½ tl kruidnagelpoeder gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *