een heerlijke frisse salade
Ingrediënten
2 kleine venkelbollen (schoongemaakt en heel dun gesneden)
1 courgette, flinterdun gesneden in repen (bijvoorbeeld met de dunschiller of kaasschaaf)
15 gram verse dille, fijn gesnipperd/gesneden
Sap van 1 citroen
80 ml olijfolie
Zeezout en peper
4 handjesvol rucola
60 gram pijnboompitten, licht geroosterd (droog in koekenpan totdat ze beginnen te kleuren)
1 sinaasappel
Bereiding
Vermeng de venkel, courgette en dille in een schaal.
Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, zout en peper. Sprenkel dit over de groente en laat het minstens 20 minuten marineren.
Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de velletjes uit.
Doe vlak voor het serveren de rucola in een schaal. Schep alle courgette en venkel op de rucola en
giet de dressing die in de schaal blijft er bovenop. Voorzichtig omscheppen, voeg eventueel nog wat zout en peper toe, naar smaak.
Doe de sinaasappelpartjes erover als garnering.