Ingredienten
1 spaghettipompoen
2 el roomboter of kokosvet
1 ui, in (halve) ringen gesneden
100 gram spruitjes (boerenkool is ook lekker)
250 gram runder- of lamsgehakt
1 tl tijm
2 t knoflook gesnipperd
1 tl paprikapoeder (mild)
½ tl kruidnagelpoeder
½ tl nootmuskaatpoeder
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de pompoen in ringen. Verwijder de zaden met een lepel. Verdeel de pompoenringen op een bakplaat en smeer ze in met boter of vet. Rooster de ringen ca. 25 minuten in de voorverwamde oven tot ze gaar zijn.
Haal met een vork het vruchtvlees van de pompoen uit de schil. Trek het vruchtvlees in lange slierten. Laat even rusten.
Doe de spruitjes in een pan met een beetje water en zout. Kook ze ca. 7 minuten. Daarna afgieten en uit laten lekken.
Verhit een koekenpan of hapjespan. Doe de uiringen erin met een beetje zout erover heen. Als ze gaan ‘zweten’ doe je er 1 eetlepel boter of vet bij. Als de boter warm is, voeg dan het gehakt toe en rul het los. Voeg de kruiden toe (paprikapoeder, tijm, nootmuskaat, kruidnagel, peper en knoflook).
Voeg de spruitjes en de pompoenslierten toen, schep het geheel regelmatig om tot het geheel gaar is.
Eventueel nog op smaak maken met zout en peper.
NB
De spaghetti pompoen is een winterproduct. Hij wordt zo genoemd omdat als je de pompoen opensnijdt de binnenkant eruit komt in lange dunne slierten. Deze pompoen heeft niet een heel specifieke smaak, dat is wel prettig als je ‘m als spaghetti wilt gebruiken. De smaak kun je omschrijven als ietwat zoet en nootachtig. Het kan dus ‘echte’ pasta vervangen.
ook een leuk product om te kweken in je eigen (groenten)tuintje.